Revizija u svjetlu posljednjih izmjena i dopuna Zakona o parničnom postupku (ZPP/03) i na njima utemeljenoj sudskoj praksi - Gović Penić, Iris (Array, 2008)
Sažetak: Autorica u radu daje prikaz pozitivnopravnog uređenja instituta revizije u parničnom postupku zajedno s dvojbama koje se u njegovoj praktičnoj primjeni pojavljuju. Prikazane su sudske odluke koje se bave ovom problematikom i gledišta zauzeta u njima te po uzoru na njemačko zakonodavstvo, ponuđeno je rješenje kako bi se de lege ferenda ovo pravno područje moglo urediti. Time bi se otklonili razlozi neustavnosti odredaba Zakona o parničnom postupku koje uređuju uvjete za izjavljivanje revizije, odnosno Vrhovnom sudu Republike Hrvatske omogućilo bi se ostvarivanje ustavne zadaće osiguravanja jedinstvene primjene zakona i ravnopravnosti građana