Upravljanje ljudskim potencijalima u poduzećima : ljudski faktor, motivacija zaposlenika kao najbitniji čimbenici uspješnosti poslovanja poduzeća - Jambrek, Ines (Array, 2008)
Sažetak: Autori u radu nastoje dati prikaz koncepta upravljanja ljudskim potencijalima u poduzećima, interdisciplinarni karakter spomenutog koncepta te općenito značaj njegove sustavne primjene u suvremenim poduzećima kako bi se postigla što veća uspješnost istih. Ističu prepoznavanje ljudskog faktora kao najvažnijeg resursa u poduzeću te važnost motivacije zaposlenika, ali i menadžera kao jednog od bitnih čimbenika uspješnosti (efektivnosti, efikasnosti i ekonomičnosti). Također govore o konfliktima u poduzeću, koliko su oni korisni, odnosno štetni te kako ih na vrijeme prepoznati i njima upravljati. Naposljetku se spominju suvremeni trendovi u upravljanju poduzećem