Sigismundus Transylvaniae ... princeps (1590)
U pravokutno ocrtan okvir upisan je oval, položen okomito. Traka koja obrubljuje oval ispunjena je tekstom. Unutar ovala prikazano je poprsje muškarca srednjih godina. Odjeven je u svečanu odjeću koja se malim gumbima kopča do ovratnika. Na glavi je visoka kapa s podignutim obodom, obložena krznom. Oči su izbuljene, nos kukast i dug, a iznad malih ustiju su brkovi. Pozadina jednostavna.