Princeps Carolus Mansfeldiae comes .. (1590)
U pravokutno ocrtan okvir upisan je oval, položen okomito. Traka koja obrubljuje oval ispunjena je tekstom. Unutar ovala je prikaz biste muškarca srednjih godina, na postamentu. Lik muškarca odjeven je u vojni oklop preko kojega je prebačen plašt ukrašen simbolima lavlje glave, ljudske maske i križa. Kosa je kratka, gusta i valovita, oči velike, usta prekrivena gustim brkovima i dugom gustom bradom.