Influence of restraint and isolation stress on plasma cortisol in male karakul sheep - Moolchandani, Anil (Array, 2008)
Istražen je učinak stresa zbog sputavanja i odvajanja na razinu kortizola u plazmi karakulskih ovnova. U pokus je uzeto šest klinički zdravih odraslih ovnova koji su bili podvrgnuti stresu zbog sputavanja i izolacije. Uzorci krvi bili su pretraženi prije podvrgavanja stresu te prvi, drugi i treći dan stresa. Ustanovljen je značajno velik (P≤0,01) učinak stresa na razinu kortizola u plazmi s trendom povećanja