O problemima modeliranja prometnih sustava u svrhu praćenja uspješnosti poslovanja - Hess, Svjetlana; Fabian, Anika; Hess, Mirano (2008)
Za uspješno poslovanje prometnog sustava neophodno je kvalitetno upravljanje.;;U tu svrhu treba proučiti čimbenike koji utječu na uspješnost poslovanja te;;istražiti pokazatelje uspješnosti poslovanja i načine za njihovo poboljšanje. Da bi;;se s prometnim sustavom moglo uspješno upravljati treba postaviti odgovarajući;;model/modele koji će predstavljati njegovu pojednostavljenu sliku. Cilj rada je;;istraživanje mogućih problema i poteškoća koje se javljaju pri modeliranju prometnog;;sustava, te nalaženje rješenja ili mogućnosti za njihovo izbjegavanje. Radi;;lakšeg i razumljivijeg tumačenja u radu je za ilustraciju odabran primjer lučkog;;sustava, a navedeni rezultati istraživanja mogu se vrlo lako prepoznati i primijeniti;;pri modeliranju drugih prometnih sustava
Bibliografija: 23 jed
Summary
Keywords: Luke -- Matematički modeli