Teleologijsko i aksiologijsko utemeljenje odgoja u ozračju hrvatske odgojne preobrazbe - Vukasović, Ante (Array, 2008)
Sažetak: Predmet razmatranja su smisao, svrha, ideal (teleološki problem) i vrijednosti (aksiološki problem), a to su prva i temeljna pitanja svakog odgajanja i znanosti o odgoju.