Od egzistencijalne nedoumice do filozofije egzistencije u S. Kierkegaarda - Golubović, Aleksandra (Array, 2008)
Sažetak: Vrlo često se konkretne životne situacije (strahovi, životne poteškoće i sl.) zrcale i na filozofski opus nekog mislioca. Danski filozof Kierkegaard izvanredan je primjer takve povezanosti misli i života. On je naime vlastite egzistencijalne nedoumice uspio pretvoriti u filozofiju egzistencije, utirući tako put novom filozofskom pravcu koji se bavi problemima ljudske egzistencije (a ne više toliko esencije)