Osiguranje kvalitete visokog obrazovanja u Europskom obrazovnom prostoru - Dolaček-Alduk, Zlata; Sigmund, Vladimir; Lončar-Vicković, Sanja (2008)
Sažetak: U članku se daje prikaz sustava osiguranja kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja. Posebno je naglašena uloga Europske organizacije za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) te primjena Standarda i smjernica za osiguranje kvalitete u europskom visokoobrazovnom prostoru kojima se opisuju postupci unutarnjeg i vanjskog vrjednovanja visokih učilišta i vanjskog vrjednovanja agencija za osiguranje kvalitete. Opisuje se postupak vanjskog vrjednovanja sustava kvalitete visokih učilišta u Hrvatskoj kao i iskustva Građevinskog fakulteta u Osijeku u provedbi postupka vanjskog vrjednovanja sustava kvalitete
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 4 jed
Summary
Keywords: Visoko obrazovanje; Europa