Access control system based on electronic key - Martinović, Goran (Array, 2008)
Sažetak: Zahvaljujući posjedovanju dovoljnog memorijskog prostora, vremenskih sklopova, senzora, mogućnošću komunikacije s drugim ključevima i računalima, mehaničkoj otpornosti i prihvatljivoj cijeni, elektronički ključevi su uređaji koji omogućavaju značajnu razinu nadzora pristupa prostoru, podacima i resursima općenito. Sklopovske i programske mogućnosti razvijenog sustava elektroničke brave zasnovane na elektroničkom ključu, omogućavaju značajnu razinu pouzdanosti i točnosti. Također, sustav je jednostavan za upotrebu i pristupačan korisniku, kako s gledišta rukovanja i administriranja prava pristupa, tako i s gledišta poduzimanja hitnih zahvata pri neovlaštenom pristupu. Daljnja poboljšanja i upotreba dodatnih mogućnosti elektroničkog ključa mogu značajno pridonijeti razini inteligentnosti i sigurnosti čovjekove životne sredine