On-line monitoring system : an application for monitoring key welding parameters of different welding processes - Siewert, Thomas (Array, 2008)
Sažetak: U radu se obrazlaže primjena on-line sustava za praćenje, prikupljanje i obradu glavnih parametara zavarivanja. On-line monitoring sustav uspješno je primijenjen za mjerenje glavnih parametara zavarivanja kod različitih postupaka zavarivanja u praksi. U ovom se radu daje prikaz najznačajnijih primjera primjene on-line monitoring sustava tijekom trajanja procesa zavarivanja