Približni postupak određivanja dinamičkih karakteristika konzole - Maglajlić, Zlatko (Array, 2008)
Sažetak: U ovom radu su dane osnove Holzerovog postupka za određivanje kružnih frekvencija i oblika vibriranja okvira. Analiziran je i predložen postupak za određivanje dinamičkih karakteristika konzole koji se zasniva na Holzer-Myklestadovom postupku za grede. U danom postupku riješen je problem izbora okretanja vrha konzole pri vlastitim vibracijama tako da se na mjestu uklještenja konzole uvijek dobiva okretanje koje je blisko nuli i odgovarajući pomak za izabranu vrijednost frekvencije. Postupak je pogodan za kontrolu rješenja dobivenih primjenom računala i u procesu usvajanja znanja studenata i početnika o dinamičkim karakteristikama konzolnih građevina