Idejno rješenje kružnog raskrižja u gradu Virovitici - Kršić, Ivan; Dimter, Sanja; Barišić, Ivana, inženjerka građevinarstva (2008)
Sažetak: Kružna raskrižja ("rotori") su posljednjih dvadesetak godina postala najčešći primjenjivani oblik raskrižja na cestama mnogih europskih zemalja. Popularnost ovih raskrižja objašnjava se velikim smanjenjem broja nesreća i relativno velikom propusnom moći u odnosu na klasična raskrižja. Potreba za takvim rješenjem javila se i u gradu Virovitici, na križanju ulica Zbora narodne garde, Bilogorske i Vukovarske ceste. Prema planovima budućeg razvoja grada predviđeno je izmještanje teretnog kao i cjelokupnog prometa iz centra grada. Predmetno kružno raskrižje je od velike važnosti u prihvaćanju tako izmještenog teretnog prometa. U ovom su radu prikazane osnovne karakteristike postojećeg četverokrakog raskrižja u Virovitici te je predloženo projektno rješenje kružnog raskrižja
Bibliografija: 5 jed
Summary
Keywords: Kružno raskrižje; Virovitica