Recycled clay brick as an aggregate for concrete : overview - Miličević, Ivana, inženjerka građevinarstva; Netinger Grubeša, Ivanka; Bjegović, Dubravka (2008)
Sažetak: Jedan od sve značajnijih problema današnjice jest nagomilavanje i zbrinjavanje građevinskog otpada, koji neprestanom urbanizacijom i industrijalizacijom poprima sve veće razmjere. Građevinski se otpad može reciklirati i upotrijebiti kao sirovina za novu primjenu. Reciklirana opeka dobivena iz srušenih zidanih konstrukcija može biti primijenjena kao agregat u proizvodnji novih betonskih mješavina. Kako bismo osigurali održivo gospodarenje građevinskim otpadom, nužno je predvidjeti njegova svojstva i odrediti njegovu primjenu. U radu je prikazan pregled dosadašnjih istraživanja mogućnosti uporabe reciklirane opeke kao agregata u proizvodnji novog betona
Bibliografija: 13 jed
Sažetak
Keywords: Reciklirana opeka -- Građevinski otpad -- Beton -- Agregat