Zaštita prava na suđenje u razumnom roku : realna mogućnost, (pre)skupa avantura ili utopija? - Radolović, Aldo (Array, 2008)
Sažetak: Predmet je analize ovoga rada institut zaštite prava na suđenje u razumnom roku. Rad sadrži konstataciju stanja (pojavu velikih sudskih zaostataka), ali daje i ocjenu razloga koji su do toga doveli, kao i mjere koje valja poduzeti da se stanje bitno poboljša. U radu se također daje i prikaz nastanka, kretanje i stanje regulacije zaštite prava na suđenje u razumnom roku. Zaključna je ocjena autora da postojeće mjere nisu dostatne za željenu izmjenu postojećeg stanja