Zaštita osobnih podataka pacijenata u Europskom i hrvatskom pravu - Dulčić, Katerina (Array, 2008)
Sažetak: U radu autorice analiziraju zaštitu osobnih medicinskih podataka kroz akte Vijeća Europe, akte EZ-a, judikaturu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu (Z. versus Finland i Editions Plon v. France) te judikaturu Europskog suda u Luksemburgu (case Lindqvist). Poseban dio rada čini analiza usporednopravnih rješenja postupanja sa senzitivnim podacima. Daje se raščlamba hrvatskih rješenja de lege lata. Također, autorice ukazuju na neusuglašenost seta “strukovnih medicinskih zakona” i ostalog zakonodavstva u ovoj oblasti, dajući prijedloge de lege ferenda