Pravna zaštita u postupcima javne nabave u Hrvatskoj - Pejaković, Stanka (Array, 2008)
Sažetak: U radu se analiziraju pitanja vezana za pravnu zaštitu u postupcima javne nabave u uvjetima početka primjene novog Zakona o javnoj nabavi, a samim tim i uvjetima nepostojanja prakse primjene njegovih prilično brojnih i složenih odredbi koje su posljedica recepcije standarda europskog prava. U radu se ocjenjuje i tumači sadržaj odredbi jednog dijela (V) ovog Zakona pod zajedničkim nazivom Pravna zaštita, i to posebne glave ovog dijela – Postupak pravne zaštite (glava I.). Pravna zaštita u postupcima javne nabave osigurana je putem žalbe, koja je jedini redoviti pravni lijek, a čije su karakteristike i postupak povodom iste predmet ovog rada. Analiza nužno uključuje i zapažanje prednosti, ali i nekih nedostataka normiranja predmetnog segmenta javne nabave