Application of Fuzzy logic in boiler control - Galzina, Vjekoslav, inženjer strojarstva (Array, 2008)
U radu je prikazana primjena neizrazite logike u rješavanju zadaća vođenja kotlovskog postrojenja, na primjeru regulacije razine vode u bubnju kotla i regulacije kvalitete izgaranja. Neizrazita pravila su nastala kao rezultat znanja korisnika sustava vođenja (operatera), pravila su odabrana na osnovu kriterija relativnog značaja postojećeg kotlovskog postrojenja. Predloženi neizraziti model prilagođen je danom problemu uz pojednostavljenje izračuna izlaznih varijabli u cilju ubrzanja