Grammatica illirica Josipa Voltiggija (1803.) - Gabrić-Bagarić, Darija (Array, 2008)
Sažetak: U radu se analizira struktura Voltiggijeve aneksne gramatike s obzirom na ovisnost o Della Belli i Lanosoviću. Objašnjava se trojezičnost gramatike novim podatcima o naručitelju rječnika. Procjenjuje se autorov samostalni prinos i odnos prema književnojezičnoj i gramatičkoj tradiciji