Tvorba glagola u djelu Svašta po malo Blaža Tadijanovića - Horvat, Marijana (Array, 2008)
Sažetak: U radu se analiziraju glagolske tvorenice u Tadijanovićevu jezikoslovnom priručniku Svašta po malo iliti kratko složenje imena i riči u ilirski i njemački jezik (1761.), što je nastavak cjelovitoga istraživanja Tadijanovićevih tvorbenih modela. Autorice otvaraju i neka bitna teorijska pitanja iz područja glagolske tvorbe te upozoravaju na probleme, nedosljednosti i različita tumačenja pri raščlambi tvorbenih načina koje nalazimo u relevantnoj literaturi.