Segmentacija CT slike pomoću samo-organizirajućih neuronskih mreža - Martinović, Marko, inženjer računalstva (Array, 2008)
U radu se prikazuje postupak segmentacije i označavanja CT (Computed Tomography) slika, koristeći samo-organizirajuće neuronske mreže. U postupku segmentacije koriste se obilježja (features) koja su dodijeljena svakom pikselu na slici. Obilježja, koja se u radu koriste, potječu iz skalirane porodice diferencijsko-geometrijsko nepromjenjivih obilježja, i čine ulaz u neuronsku mrežu. Neuronska mreža, nakon učenja, vrši klasifikaciju piksela u jednu od regija