Mokro čišćenje - dosadašnja iskustva - Pušić, Tanja (Array, 2008)
Mokro čišćenje je postupak koji se naročito brzo razvija u posljednjih 15 godina. Strogi zahtjevi propisani VOC (Volatile Organic Compound) normama i modni trendovi otvaraju perspektivu ovom postupku u odnosu na ostale postupke profesionalne njege. Prihvatljivost i značenje ovog postupka u praksi potvrđuje uključivanje simbola za mokro čišćenje u normu ISO 3758: 2005. U ovom radu dane su teorijske osnove mokrog čišćenja (čišćenja u vodi), i preporuke za njegovo uvođenje u praksu. Objašnjene su prednosti i nedostaci mokrog čišćenja u odnosu na kemijsko čišćenje. Dan je pregled mogućih pogrešaka iz iskustva do kojih može doći prilikom mokrog čišćenja, te postupci mokrog čišćenja za pojedine odjevne predmete izrađene od različitih tekstilija, kože i krzna