'Nova' pasionska pjesma Ja, Marija, glasom zovu s kraja 15. stoljeća - Štrkalj Despot, Kristina (Array, 2008)
Sažetak:U radu se prvi put objavljuje jedina zasad pronađena inačica glagoljičke pasionske pjesme, koju smo nazvali Ja, Marija, glasom zovu, zapisane u Berčićevu kodeksu br. 5 s kraja 15. st. Donosi se latinička transkripcija teksta te njegove osnovne književnopovijesne, grafijsko-ortografske i jezično-stilske značajke