Novel concepts in immunology and their application in clinical allergology - Gagro, Alenka (Array, 2008)
Sažetak: U ovom revijskom prikazu namjera je prikazati neke nove spoznaje iz područja imunologije koja su pomogla razumijevanju patofizioloških mehanizama alergijskih bolesti. Prepoznavanjem složene naravi tih bolesti i uporabom životinjskih modela te suvremenih imunoloških metoda istraživanja in vitro nastoji se iste rabiti u rutinskom kliničkom radu u svrhu uspješnije prevencije, dijagnostike i liječenja alergijskih bolesti