Primjena računalne tehnologije u odgoju i obrazovanju djece s posebnim potrebama - Livazović, Goran (2008)
Sažetak: Društvena inkluzija određena je kao put kojim se stvaraju nastojanja kako bi svaka osoba, bez obzira na okolnosti i iskustva, dosegnula svoj puni potencijal u životu. Računalna i internetska tehnologija imaju potencijal pružanja pomoći osobama s posebnim potrebama kroz pristup mnoštvu profesionalnih, obrazovnih, društvenih i ekonomskih izvora. Informacijska tehnologija (IT) postaje ključno sredstvo sudjelovanja u društvenom životu. Cilj je rada pružiti pregled zakonskih odluka i stajališta vezanih uz pitanja i prava uporabe tehnologije, rasvijetliti neke aspekte uporabe tehnologije osoba s posebnim potrebama te ponuditi analizu provedenih istraživanja vezanih uz problematiku dostupnosti tehnologije u odgoju i obrazovanju osoba s poteškoćama u razvoju
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 15 jed
Summary
Keywords: Računalna tehnologija -- Obrazovanje -- Osobe s teškoćama u razvoju -- Učenici s posebnim potrebama -- Socijalna uključenost