Rad po postajama - Barišić, Melita; Kretić Majer, Jasna (2008)
Sažetak: Učitelji u suvremenoj školi pomažu učenicima ovladati znanjima i vještinama u nastavi pojedinih predmeta. Žele novim strategijama poučavanja pomoći učenicima u usvajanju novih životnih vještina. Uočili smo veću motiviranost učenika za nastavu kad su sadržaji vezani uz životno iskustvo. Ovdje dajemo prikaz jednog od alternativnih oblika rada – rada po postajama (Lernen an Stationen) u koji su integrirane teme iz izborne nastave njemačkoga jezika i pedagoške radionice uz timski rad učitelja. Tema je dvosata – Briga za zdravlje i uljudno ponašanje, 8. razred, 5. god. učenja njemačkoga jezika: 1. A lekcija, Meine Omi ist echt Spitze
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 5 jed
Summary
Keywords: Njemački jezik -- Metodika