Prostate specific antigen density can help avoid unnecessary prostate biopsies at prostate specific antigen range of 4-10 ng/mL - Lodeta, Branimir (Array, 2009)
Povišene vrijednosti antigena specifičnog za prostatu (PSA) su potvrđeni parametar u donošenju odluke o provođenju biopsije prostate. Cilj ove studije bio je pokazati može li određivanje gustoće PSA predvidjeti ishod biopsije prostate bolje od samog PSA kod muškaraca s vrijednostima PSA od 4-10 ng/mL