Hrvatski iseljenici u Mlecima i Scuola grande S. Rocco - Čoralić, Lovorka (Array, 2009)
Sažetak: U radu se, na osnovi izvorne građe iz Državnog arhiva u Mlecima i Arhiva Bratovštine sv. Jurja i Tripuna (oporučni spisi), predstavljaju različiti oblici komunikacije hrvatskih iseljenika u Mlecima s Bratovštinom S. Rocco, u prošlosti jednom od najpoznatijih i najuglednijih bratimskih udruga u gradu na lagunama. Obrađuju se zavičajna, profesionalna i društvena struktura Hrvata povezanih s Bratovštinom S. Rocco i predstavljaju temeljne sastavnice koje se odnose na upućenost Hrvata sa spomenutom bratovštinom