Herman Bolle : izgradnja i opremanje katedrale u Đakovu (1876.-1884.) - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (2009)
Sažetak: Članak se bavi udjelom arhitekta Hermana Bolléa u završnim radovima na izgradnji i opremanju đakovačke katedrale (1876.–1884.), kao i okolnostima njegova osamostaljivanja od arhitekta Friedricha Schmidta i preseljenja u Zagreb 1879. godine
Bibliografske bilješke uz tekst
Summary
Keywords: Bollé, Herman -- Schmidt, Friedrich -- Strossmayer, Josip Juraj; Katedrala sv. Petra (Đakovo); Katedrale -- Historicizam -- Neogotika; Đakovo; 19. st