Duration of delirium in the acute stage of stroke - Dostović, Zikrija (Array, 2009)
Cilj studije bio je utvrditi trajanje delirija u bolesnika s akutnim moždanim udarom u odnosu na spol, dob, vrstu i lokalizaciju oštećenja. Delirij smo procjenjivali prospektivno u uzorku od 233 uzastopna bolesnika s akutnim moždanim udarom (≤4 dana) pomoću Ljestvice za stupnjevanje delirija (DRS-R-98) i Dijagnostičkog statističkog priručnika za psihičke bolesti (DSM IV.). Prosječno trajanje delirija bilo je 4 dana u bolesnika s ishemijskim moždanim udarom i 3 dana u onih s hemoragičnim moždanim udarom