The analgesic effect of magnesium sulfate in patients undergoing thoracotomy - Kogler, Jana (Array, 2009)
Magnezij može djelovati kao pomoćno sredstvo u analgeziji zbog svojih svojstava blokatora kalcijevih kanala i antagonista N-metil-D-aspartata. Cilj ove studije bio je utvrditi smanjuje li magnezij sulfat perioperacijske potrebe za analgezijom.