Morphologic and allozyme analyses of European anchovy (Engraulis encrasicolus (L. 1758)) in the Black, Marmara and Aegean Seas - Erdogan, Zeliha (Array, 2009)
Morfološke i genetske varijacije inćuna, Engraulis encrasicolus (L. 1758), su proučavane na osnovu alozima, te morfometričkih i merističkih karakteristika. Uzorci su prikupljeni u Crnom, Mramornom i Egejskom moru. Analiza morfometričkih i merističkih karakteristika je ukazala na postojanje četiri morfološki različite grupe inćuna (E. Encrasicolus)