Four parasitic copepods on marine fish (Teleostei and Chondrichthyes) from Turkey - Oktener, Ahmet (Array, 2009)
Četiri vrste kopepoda, Caligus bonito Wilson, 1905 (Caligidae), Clavellisa scombri Kurz, 1877(Lernaeopodidae), Pandarus bicolor Leach, 1816 (Pandaridae) and Anchistrotos laqueus Leigh-Sharpe, 1935 (Bomolochidae) su pronađene na lampugi, Coryphaena hippurus Linnaeus, 1758,na skuši, Scomber scombrus Linnaeus, 1758; na psu mekušu, Mustelus mustelus Linnaeus, 1758 ina vučiću, Serranus hepatus Linnaeus, 1758. Ovo je prvi nalaz navedenih parazita u Egejskom i Mramornom moru