Biometric differences between date mussels Lithophaga lithophaga colonizing artificial and natural structures - Devescovi, Massimo (Array, 2009)
Istražene su širina ljušture i težina živog organizma u odnosu na dužinu ljušture endolitskogškoljkaša Lithophaga lithophaga (prstac) u specifičnom staništu (svodovi ispod blokova) sastavljenomod umjetnih i prirodnih struktura. Umjetne strukture su bile vapnenački blokovi lukobrana(Marina Rovinj, sjeverni Jadran, Hrvatska), izgrađenog 19 godina prije uzorkovanja prstaca