Sensing in intelligent spaces : joint use of distributed and onboard sensors - Brščić, Dražen (Array, 2009)
Ovaj rad razmatra kombiniranu primjenu senzora na mobilnim robotima i mreže senzora distribuiranih u prostoru za praćenje položaja robota i ostalih objekata. Rad je dio istraživanja o "inteligentnim prostorima", gdje se koriste distribuirani senzori i mobilni roboti sa svrhom pružanja različitih usluga korisnicima prostora. Analizirana je upotreba proširenog informacijskog filtra za distribuiranu percepciju te računski problem uzrokovan korelacijama u procesu estimacije. Potom je objašnjeno rješenje problema korelacija korištenjem metode presjeka kovarijanci (Covariance Intersection), koje međutim daje konzervativne rezultate, te je dana analiza dva specijalna slučaja kod kojih je moguće ublažiti utjecaj korelacija