Rasprostranjenost crvene djeteline (Trifolium pratense L.) u Hrvatskoj - Dujmović Purgar, Dubravka (Array, 2009)
U Hrvatskoj su djeteline, odmah nakon lucerne, značajne krmne leguminoze. Rod Trifolium u svijetu obuhvaća 250 jednogodišnjih ili višegodišnjih vrsta djetelina, a u Europi je zabilježeno 99 vrsta. U Hrvatskoj postoji 76 vrsta djetelina