Empirical evidence about the relationship between external auditing and the supervisory board in the Republic of Croatia - Tušek, Boris (Array, 2009)
Sažetak: Cilj ovog istraživanja je utvrditi i analizirati utjecaj revizijskog odbora na povećanje efikasnosti eksterne revizije i nadzornog odbora. Na osnovi empirijskog istraživanja, provedenog metodom anketiranja, testira se hipoteza prema kojoj revizijski odbor, kao pododbor nadzornog odbora, utječe na povećanje efikasnosti eksterne revizije i nadzornog odbora. Uz to, u ovom se radu analiziraju uloge nadzornog i revizijskog odbora u korporativnom upravljanju, kao i relevantni teorijski i metodološki aspekti eksterne revizije