Openness and economic growth in an emerging economy : the case of Russia - Ferudin, Mate (Array, 2009)
Sažetak: Rad proučava vezu između trgovinske otvorenosti i gospodarskog rasta na slučaju Rusije. Rezultati pokazuju da postoji dvosmjeran odnos između otvorenosti i gospodarskog rasta. Ne samo da otvorenost uzrokuje gospodarski rast već i sam gospodarski rast opet uzrokuje otvorenost. Osim toga, ta uzajamna veza postoji kako kratkoročno tako i dugoročno