Characteristics of private accomodation in Primorsko-goranska county - Cerović, Zdenko (Array, 2009)
Sažetak: Privatni smještaj je važan segment turističke ponude Primorsko-goranske županije. Udio privatnog smještaja u ukupnim smještajnim kapacitetima u PGŽ raste i izvori iz 2008 bilježe podatak od 49,70% koliko privatni smještaja participira u ukupnom broju smještajnih kapaciteta. Rad je izrađen na temelju istraživanja provedenog 2008. godine. Kako do sada na području Republike Hrvatske nisu provedena slična istraživanja ovog segmenta smještaja istraživanje se može smatrati originalnim i temeljnim. Rad istražuje glavne slabosti, snage, prilike i prijetnje vezane za privatni smještaj. Cilj rada je istaknuti glavne probleme i trendove u poboljšanju privatnog smejštaja u PGŽ. Provedeno istraživanje otvorilo je mnoga pitanja i predstavlja doprinos istraživanju ovog značajnog segmenta smještaja u Hrvatskoj, te predstavlja osnovu budućim istraživanjima