Business angels : potential financial engines for start-ups - Giurca Vasilescu, Laura (Array, 2009)
Sažetak: Poslovni anđeli postaju sve važniji kao klasa investitora koja je u stanju premostiti investicijski jaz koji postoji između najpristupačnijeg financiranja od strane obitelji i prijatelja i formalnog rizičnog kapitala. Investicije poslovnih anđela imamo kako u početnom tako i u stadiju ekspanzije te kao takve mogu imati veliki utjecaj na druge izvore financiranja, uključujući i bankovne kredite i formalni rizični kapital. Iako investicije anđela imaju i prednosti i mane, opće je prihvaćeno mišljenje da prednosti poslovnih anđela premašuju njihove nedostatke, stvarajući od aktivnog neformalnog tržišta poduzetničkog kapitala preduvjet za snažno poduzetničko gospodarstvo