Centralni gigantocelularni granulom agresivnog rasta : prikaz slučaja nakon višegodišnjeg praćenja = Central giant cell granuloma of aggressive growth : case presentation after monitoring for several years - Knežević, Goran, stomatolog (Array, 2009)
U radu je opisan centralni gigantocelularni granulom gornje čeljusti dijagnosticiran kod trogodišnje djevojčice. Bio je liječen kirurški, no ipak je u idućih osam godina dva puta recidivirao do veličine koja je razorila veći dio gornje čeljusti, resorbirala korijene frontalnih zuba i zaprijetila opsežnijim mutilirajućim zahvatom. U toj je fazi slučaj bio tretiran konzervativno, kirurškim pristupom te ga se pratilo još šest godina do potpunog izlječenja. Prikazano konačno stanje navodi autore na pitanje o tome jesu li radikalni kirurški zahvati potrebni u slučaju recidiva centralnih gigantocelularnih granuloma čeljusti