Višestruki nalaz prekobrojnih zuba nevezan za složene sindrome : prikaz slučaja = Multiple supernumerary teeth not associated with complex syndromes : a case report - Džemidžić, Vildana (Array, 2009)
Prekobrojni zubi vrlo su rijedak nalaz često povezan s rascjepom usne i nepca ili sindromima poput Gardnerova te s kleidokranijalnom displazijom. U literaturi su opisani neki slučajevi. U ovom je radu predstavljena izolirana pojava višestrukih prekobrojnih zuba u objema čeljustima - kod jedne pacijentice i njezina brata. Liječnici su analizirali kliničke manifestacije te promjene i učinke nastale zbog prekobrojnih zuba. Predložili su i moguću terapiju te slučaj usporedili sa sličnim nalazima drugih autora