Hrvatska seljačka lovačka društva i organizacija lova u drugoj polovici 30-ih godina 20. stoljeća u Hrvatskoj - Šute, Ivica (Array, 2009)
Sažetak: U širokom rasponu svoje mnogostruke djelatnosti glede organiziranja i podizanja sveukupnog životnog standarda hrvatskog seljaštva u drugoj polovici 30-ih godina 20. stoljeća, osnivanje i rad Hrvatskih seljačkih lovačkih društava predstavlja zanimljivu i važnu epizodu. Shvaćajući lov kao izrazito važnu gospodarsku granu, Gospodarska je Sloga osnivanjem Seljačkih lovačkih društava nastojala preuzeti lov u svoje ruke. U tom smislu poduzet je čitav niz akcija čija je svrha bila da se seljaštvo organizira po pitanju lovstva