Razredbeni/klasifikacijski sustavi C. k. Namjesništva u Zadru od 1814. do 1918. godine - Kolić, Dubravka (Array, 2009)
Rad donosi i analizira nastanak razredbenih/klasifikacijskih sustava koji su primjenjivani u stogodišnjem trajanju institucije C. k. Vlade/Namjesništva u Zadru, vrhovnog upravnog tijela na području Kraljevine Dalmacije. Radi boljeg razumijevanja učinjeno je sondiranje spisa i komparativna analiza klasifikacijskih sustava institucija iste administrativne razine u razdoblju koje je prethodilo Drugoj austrijskoj upravi u Dalmaciji i institucija iste administrativne razine u bližem okruženju. Rezultati usporedbe s institucijama u okruženju dokazuju da po razvoju i dinamici upravljanja dokumentima u središnjem tijelu uprave u 19. st. Dalmacija nije bila u začelju među zemljama Habsburške Monarhije