Zaštita okoliša u stavovima i ponašanju studenata Koprivničko-križevačke županije - Kantar, Sandra (Array, 2009)
Sažetak: U ovom radu prezentiraju se podaci dobiveni preliminarnim istraživanjem na prigodnom uzorku studentske populacije u Koprivničko-križevačkoj županiji na temu zaštite okoliša. Studenti Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima su senzibiliziraniji za temu zaštite okoliša u odnosu na studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - studijskog centra u Koprivnici, ali ukupno gledajući, njihov svakodnevni angažman u zbrinjavanju otpada nije zadovoljavajući. Samo pet posto studenata je aktivno u nevladinim organizacijama za zaštitu okoliša u županiji