Matica iseljenika Hrvatske 1964.-1968 - Kraljević Bašić, Iva (Array, 2009)
Sažetak: U četverogodišnjem razdoblju 1964. - 1968. Matica iseljenika Hrvatske razvija značajnu djelatnost u povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske. Nastale promjene dijelom su bile vezane uz pojavu poboljšane državne politike prema iseljeništvu početkom 1960-ih, a dijelom uz dolazak novog predsjednika Društva, Većeslava Holjevca