"Ljudi bježite, auto je sigurno opet stigao da nekoga hapse". Analiza provođenja UNICEF-ovog Programa automobila i drugih prijevoznih sredstava u FNRJ 1948.-1954 - Petrović Todosijević, Sanja (Array, 2009)
Sažetak: Rad predstavlja pokušaj da se prikažu brojne nepravilnosti u provođenju UNICEF-ova Programa automobila i drugih prijevoznih sredstava u FNRJ. Zloupotreba voznog parka Međunarodnog dječjeg fonda usporila je razvoj nedovoljno izgrađene zdravstvene službe. “Problemi” u distribuciji roba i provođenju usluga posredno su se odrazili na zdravstveno zbrinjavanje najugroženijih kategorija stanovništva u Jugoslaviji po okončanju Drugog svjetskog rata