Politika komunističkog režima prema katoličkim vjerskim školama u Hrvatskoj 1945.-1952 - Akmadža, Miroslav (Array, 2009)
Sažetak: Autori u navedenom radu analiziraju metode i mjere koje su poduzimale jugoslavenske vlasti u prvim godinama nakon svršetka Drugoga svjetskoga rata kako bi otežale školovanje novih svećeničkih naraštaja i tako otežale ukupnu djelatnost Katoličke crkve koja je zbog ratnih i poratnih prilika ostala bez znatnog broja svojih svećenika