Parlamentarna i sudska odgovornost bugarskih ministara sukladno Trnovskom ustavu (1879.-1947.) - Geševa, Jordanka (Array, 2009)
Sažetak: U članku se razmatra prvi bugarski ustav iz 1879. godine i njegov odnos prema političkoj i pravnoj odgovornosti vladinih ministara. Već tada je bilo jasno da osobe koje obnašaju visoke dužnosti u izvršnoj vlasti moraju biti pod nadzorom. U radu se razmatraju slučajevi u kojima su ministri bili pozvani na odgovornost u skladu s ustavom