Prilog biografiji Josipa Andreisa : pisma Dragotinu Cvetku - Cigoj Krstulović, Nataša (Array, 2009)
U Narodnoj i sveučilišnoj knjižnici (Narodna in univerzitetna knjižnica) u Ljubljani pohranjena su četrdeset i dva pisma hrvatskog muzikologa Josipa Andreisa upućena slovenskom kolegi Dragotinu Cvetku. Dopisivali su se tijekom gotovo četiri desetljeća - najranije sačuvano pismo potječe iz prve poslijeratne godine, a posljednje je pisano 1981. godine, nekoliko mjeseci prije Andreisove smrti. Iako sadržaj većine pisama ne nadilazi obavijesnu razinu i samo uzgred i fragmentarno izražava autorove poglede na glazbu i aktualna glazbena događanja, korespondencijska građa predstavlja uvjerljiv dopunski izvor za Andreisovu biografiju, a na poseban način osvjetljava i probleme početaka i razvoja muzikologijske struke u poslijeratnoj Jugoslaviji